Врачанска теменуга

Тероар

Лозовият масив е  разположен преди с. Веслец (бившите масиви на ВИНПРОМ Враца). Състои се от 120 дка врачански мискет като най-старите  насаждения са 40 годишни лози,  има 18 годишни, 10 и 9 годишни. Това са и последните запазени масиви на община Враца от 80те години. Лозята имат капково напояване, противоградни мрежи и метерологична станция. Отглеждат се по щадящ начин-ръчно и с много любов, тъй като ние вярваме, че хубавото вино се получава само от хубаво грозде. 

Климатът е умерено континентален, формиран главно под влияние на океански въздушни маси от умерените географски ширини, нахлуващи главно от запад и северозапад. Почвите са сиви горски , карбонатни. Надморската височина е около 340 m и това е най-благоприятното място за отглеждане на местния сорт.

Врачанска теменуга

Нашият сорт

Врачанският мискет е  среднозреещ бял  винен български сорт. Гроздето му узрява през втората половина на септември. Лозите са със умерен растеж, средна родовитост и добив.Гроздът е цилиндрично-коничен, понякога с крило, полусбит. Зърната са средно едри, овални, жълто-зелени с ръждиви петна и редки точици. Кожицата е дебела, крехка. Месестата част е сочна, с хармоничен и силен мискетов вкус.От гроздето се получават висококачествени бели и десертни вина, с прозрачен жълтозлатист цвят, развит букет, хармоничен вкус и траен мискетов аромат.

Вземи 10% отстъпка!

Благодарим! Копирай своя код:

Получи 10% отстъпка